Budapest chiptuning - Autochip.hu segítséggel.

Autochip otthoni fejlesztési tippek itt

2018. október 12. - Miki Chiptuning és autófóliázás

Autochip otthoni fejlesztési tippek itt

 

Hogy a házod úgy néz ki, milyen hatást gyakorol a napi érzésedre. Mivel jó időt töltesz az Autochip otthonában, kényelmesen érzed magad. Lehet, hogy nem veszi észre, de az Autochip haza kényelme és nyugalmának hatalmas hatása van az életedre. A kényelmes és pihentető Autochip otthoni légkör megteremtésével igyekszünk megtalálni, hogy életed más területei a helyére kerülnek. Az alábbiakban néhány az egyik leghatékonyabb módszer az Autochip haza javítására.

 

A kényelemnek a lista tetején kell lennie. Senki sem képes az Autochip haza tökéletes megoldására, de ha az Autochip haza sajátos tökéletlensége megnehezíti a pihenést vagy az alapvető tanulmányokat, itt az idő, hogy elvégezhessük az Autochip hazafeljavítását. Nem számít, mit gondolsz, a kényelem elengedhetetlen. Ha a széked megsérti, változtassa meg! Engedje le azt a polcot, amely a lábujjhegyre áll! Ha olyan dolgot csinálsz, mint egy négyzet alakú kávézó asztal cseréje egy kör alakú, hogy megállítsd a térddörgést, nagy különbséget tehetsz a mindennapi életedben.

 

Add hozzá az Autochip haza. Bõvíteni kell, ha úgy érzed, hogy nincs elég helyed. Ha csak néhány hüvelyknyi helyet használsz egy olyan területen, amelyet gyakran használsz, több helyet kapsz a lélegzéshez, valamint csökkenti a stresszt és a rendetlenséget.

 

Helyezzen több rekreációs teret. Az ingatlanon belüli szórakoztató területek szórakoztatják és növelik az értéket.

 

Sokszor a világítást figyelmen kívül hagyják, amikor az emberek fejlesztik az Autochip haza. Az új világítás behelyezése a házba nagyon könnyűvé teszi a dolgok kinézetét, és megakadályozza a szemét.

 

Vegye figyelembe, hogy félreteszi a zöldterületet. Válasszon egy területet az udvarból, hogy egy örömet magántulajdonú kertgé váljon, ha egy kertész befogadna, vagy csak hozzáadásával saját növényeit és zöldségét. Lesz egy pihentető hely, ahol elolvashat egy jó könyvet, vagy lóghat barátaival és családjával az egészségesebb levegő hozzáadott előnyével. Próbáljon meg egy kis gyógynövényt vagy növényi kertet ültetni, és élvezze a saját termesztés előnyeit, vagy növelje kedvenc virágait, hogy csokrokkal töltse ki az Autochip otthonát.

 

Az Autochip haza külső részének átalakítása. A tető cseréje vagy az ablakok cseréje szép módja annak, hogy megváltoztassa az Autochip haza. Ezeket a frissítéseket úgy érzi, mintha egy teljesen új Autochip haza lenne büszkén és boldogan hívni a sajátját.

 

Mivel annyi időt töltesz az Autochip otthonában, azt szeretné, hogy megfeleljen az Ön elvárásainak. Ezért az Autochip ház fejlesztése nemcsak pénzügyileg előnyös, hanem szellemileg is előnyös.

Autochip.hu internet marketing tips to succeed

Succeed In Autochip.hu internet marketing When You Get On The Right Track

 

Is your online company utilizing Autochip.hu internet marketing campaigns? If you have yet to spread your branches into the online world, you ought to consider doing so. From reading this article, you can learn some basic information about Autochip.hu internet marketing, so that you can build your own marketing plan.

When you want a certain group of links to appear on every page, you use "site-wide links". Often these links are included on the bottom of a page or in a side menu. They are generally used to link to contact information, site maps, and other crucial information that people may need. If you want to guide your customers to a certain page, these sorts of links are useful. They help users to navigate through your site.

When coding your website, incorporate meta tags. People visiting your site aren't exposed to these tags, but they are critical for search engine placement. A meta tag is shown under the name of your website in search engine results and is a description of what your site is for. Although tags should not be overused, ensure they accurately represent your keywords. Try to focus on keywords that are likely to be used as search terms by your target audience.

You will use many tags, but the most useful are H tags or HTML tags. H tags will be displayed in bold lettering and should be connected to the most important content. This will help your visitor and the search engine spiders find the important content. You should make sure that your website's name also has these tags.

Look for various methods of utilizing the Internet to promote your merchandise. It's important to both continue using methods that work, and try new things to get even more success. If you follow the current trends, you will dramatically increase sales because new things tend to spread quickly online. There is no way to predict what will be a huge hit on the internet, but if you do your best to create content that is entertaining and fresh, you are sure to find some way to succeed. Check with trendy sites, such as YouTube or Reddit, to learn what other users are drawn to.

This is only a small selection of the Autochip.hu internet marketing strategies out there. Apply these strategies and think of other ideas for a higher class campaign.

 

Budapest Chiptuning: Chip tuning az Autochip.hu segítségével

Budapest Chiptuning - Motoroptimalizálás az MMC Autochip segítségével

 

Hogyan működik a motoroptimalizálás és a chiptuning?

A mai modern motorok működését elektronikus úton vezérlik. Az ehhez szükséges műveletek egy programban találhatóak a motorvezérlő egységben. A chiptuning a program paramétereinek módosításával éri el, hogy a motorban lévő rejtett tartalékokat előhozza. Döntő szempont az értékek helyes beállítása , ezért ezt a munkát csak olyan helyen érdemes elvégeztetni, ahol megfelelő gyakorlat és tapasztalat van a háttérben.

Így kerülhető el, hogy egy kezdő chiptuningos helytelenül beállított programja miatt a motor károsodjon. Helyes értékekkel beállított program hosszú távon sem káros a motorra . Érdemes olyan helyre vinni az autót, ahol az eredeti programot elmentik, így bármikor visszaállítható az erdeti állapot. Az esetek döntő többségében, jobb helyeken ezt akkor is meg tudják oldani, ha valaki korábban már belekontárkodott a vezérlőegységbe és rossz program került rá. Az ilyen típusú javítások kóklerek után, sajnos egyre gyakoribb jelenség.

budapest chiptuning az autochip.hu olalon

Eltérések az egyes motorok között

Az autók motorjait sorozatgyártásban állítják elő, az ehhez szükséges alkatrészek tűréshatárokkal készülnek, így a motorok sem lesznek teljesen egyformák. Átlagértékekre vannak beállítva a vezérlőprogram paraméterei, a gyártás során gazdaságossági okok miatt a finomhangolás nem megvalósítható. Az adott motorhoz történő finomhangolás és motoroptimalizálás chiptuninggal megoldható.

A művelet során nincs szükség mechanikai átalakításra és semmilyen fúrás- faragásra. A vezérlőprogram kerül módosításra, nem kell beszerelni plusz alkatrészt. Az autó akkor van jó kezekben, ha programozó kellő tapasztalattal és hosszú távú visszajelzésekkel is rendelkezik az adott típusról. Egyéni kérések is megoldhatóak, és a motor állapotát is figyelembe kell venni a hangolásnál, legyen a cél akár az optimális beállítás, vagy a maximális teljesítmény elérése, vagy a fogyasztás csökkentése.

A chiptuning szempontjai

Cégünk a sorozatgyártásban készült gyári autókra szakosodott, versenyautókkal és átalakított motorokkal csak kivételes esetben foglalkozunk. Az egyik leglényegesebb szempont az utcai autóknál a motor tartóssága. A maximális teljesítményt mi úgy értelmezzük, hogy a beállított értékekkel a biztonságos határon belül maradjunk, így nem rövidül meg a motor élettartama. Nem csak az a fontos, hogy mekkora erőnövekedést sikerült elérni. Egy rossz értékekkel módosított programmal is lehet hasonló a növekedés mint egy jól megírt programmal, de az egyik esetben a motor nem lesz tartós, míg a másik esetben hosszú távon is az marad.

Szintén lényeges szempont, hogy fordulatszám függvényében hogyan adja le a motor a plusz forgatónyomatékot és teljesítményt. Ez a motor karakterisztikáját határozza meg, a cél az hogy a plusz erő minél alacsonyabb fordulatszámon jelentkezzen.

A motor így rugalmasabb lesz, fürgébben indul az autó állóhelyzetből, hamarabb fel lehet váltani gyorsításkor és nem kell feleslegesen pörgetni a motort, az autó hosszú emelkedőkön sem veszíti el a lendületét - akár egy visszaváltás is megspórolható, mellékutcából főútra kikanyarodva második fokozatban a motor nem fullad gyorsításkor, hanem gyorsul, ötödik fokozatban a motor alacsonyabb fordulatszámon is reagál gázadásra, így ebben az esetben sincs szükség visszaváltásra.

Tudnivalók chiptuning előtt

Előfordulnak olyan esetek is, (Pl. használt autó vásárlásánál) hogy az új tulajdonos tudta nélkül rossz program van az autóban. Ez eredményezhet különféle hibajelenségeket, sok esetben a szervizek erre a problémára nem találnak megoldást. Az ilyen autók vezérlőprogramjának a javítását is vállaljuk, megoldahtó a gyári program beszerzése és a chiptuning program javítása is.

Csak abban az esetben vállaljuk el a chiptuningot, ha az adott autó hibamentesen működik a saját gyári programjával. Ha a motor működésével összefüggő hibakódok vannak, akkor első körben diagnosztikára van szükség, ezután következhet a fennálló hiba javítása, illetve a hibás alkatrész cseréje. Nem javasolt az azonnali chiptuning frissen vásárolt autó esetében, legyen az új vagy használt.

Célszerű minimum 1000 km-t megtenni az autóval városban és autópályán különböző üzemi körülmények között, így fény derülhet rejtett hibákra, vagy arra hogy minden jól működik. Így hogy megismerhetjük az autó menettulajdonságait az úton, és lesz viszonyítási alapunk a fogyasztási adatokról is. Javasolt az azonnali szerviz használt autó vásárlása után, a motorolaj és a szűrők cseréje, ha nincs végig vezetett szervizkönyv akkor a vezérműszíj, feszítőgörgő stb. cseréje is.

Az autó így üzembiztosabb lesz, és a motort nagy meghibásodásoktól kímélhetjük meg . Ezek után nyugodt szívvel lehet a chiptuningot megcsináltatni. Jól behangolt chiptuning program nem rövidíti meg a motor élettartamát , de nyilván egy alkatrész sem örök életű. Egy turbó átlagban elmegy 200-300 e. km-t (vannak eltérések) de ezek után bármikor előfordulhat, egy turbó csere vagy felújítás chiptuning program nélkül is. Ha a felújítás vagy az elhasználódott alkatrész cseréje megtörténik és jól csinálták, akkor pár 100e. km-ig megint nem lesz vele gond.

megtortentchiptuning.jpg

Megtörtént eset

Nemrég járt nálunk egy ügyfél aki chiptuningot szeretett volna csináltatni az autójára (Volkswagen Passat 1.9TDI 105 LE 2006). A munka nem tűnt túl nehéz feladatnak (ebből a típusból pár száz db programozása után) mondhatni rutin feladat.

A próbaindítás után viszont kiderült hogy a műszerfalon a check engine visszajelző világít, ami hibát jelez a motor működésével kapcsolatos. Így a diagnosztka volt az első lépés, kiolvastuk a hibatárolót. Kiderült hogy a részecskeszűrő működésével kapcsolatos a probléma . 315000-et mutatott a km óra, ami azt jelenti (szervizkönyv hiányában) hogy ennyi már biztos van benne, de akár több is lehet. Ha a részecskeszűrő hibásan működik, az káros lehet a motor működésére is. Ha hosszú távon fennálló a hiba, akkor az kárt okozhat a motorban és akár a turbó is tönkremehet.

Ha a részecskeszűrő nem már tud teljesen automatikusan regenerálódni (bizonyos időközönként kiégetni a lerakódott kormot) akkor részleges dugulás jöhet létre. Így a kipufogógáz nem képes megfelelően távozni, megnő a nyomás, lerakódik a korom a kipufogórendszerben, és turbó lapátjain is.Ez a dugulás fojtja a motort, ami akár vészüzemhez és motor letiltáshoz is vezethet.

A turbó lapátjain lerakódott korom azt eredményezheti, hogy a változó geometria csak szűkebb tartományban lesz képes mozogni, vagy meg is szorulhat. Ha jól működik a turbó, akkor a lapátjai változtatják a szögüket fordulatszám függvényében , így az adott terheléshez a motor a megfelelő turbónyomást kapja. Ha a változó geometria megszorul, attól függően hogy ez a lapát milyen pozíciójában történt, lehet túl magas vagy túl alacsony a turbónyomás , így az értéke biztos nem lesz megfelelő. A turbó idő előtt tönkremehet, ha túl magas nyomásértéken működik.

Miután egyeztettünk az ügyféllel, kiderült, hogy az autót pár hónappal korábban vették, a turbó nem volt felújítva vagy cserélve korábban, és pár nappal később 2000 km távolságra indulnának az autóval. Azt javasoltam, hogy először szüntessük meg a részecskeszűrő hibás működését: részecskeszűrő csere vagy ideiglenes kiiktatás. A turbó lapátjait ellenőrizni kell, van-e koksz lerakódás és a változó geometria könnyen mozog vagy szorul.

Csak abban az esetben javasolt a chiptuning, ha ezeket a dolgokat ellenőriztük és az autó hibamentesen működik. Az ügyfél mindenképpen szerette volna a chiptuningot és nem érdekelték a hibajelenségek.. Ez a szabadságom előtti utolsó munkanapon történt, közöltem az ügyféllel hogy az említett hibajelenség miatt a chiptuningot nem vállalom. Tudok segíteni a részecskeszűrő probléma megszüntetésében, mert most az az elsődleges és a legfontosabb tennivaló.

Kért 20 percet, hogy átgondolja, majd közölte, hogy a részecskeszűrő javítását nem kéri, és elment. Nem indokolta meg a döntését, de ha esetleg arra gondolt, hogy elviszi máshová, ahol zokszó nélkül megcsinálják neki a chiptuningot, mert ő mindenáron ragaszkodik hozzá, akkor van rá esély, hogy az autó útközben lerobban és a vége tréler lesz. A történetből tanulság levonását mindenkire rábízom, csak az esetet írtam le.

Autochip.hu segítségével.

Kiemelt partnerek:

Online marketing 101

online marketing

Videó Guru

Videoguru

Keresőmarketing

Keresőmarketing

Autóalkatrész

autóalkatrész

Online marketing partner

online marketing

Chiptuning Diesel

Chiptuning diesel